säljes,köpes

(K) Korthårig Guldhamster Hane

2019-06-10 13:05 #0 av: Ande95

Söker en guldhamsterhane, korthårig och gärna i något annan färg än standard/normalfärgad. Han önskas som sällskap. Vi är okej med unge lika väl som vuxen, men drar oss gärna för äldre än 1 år då vi inte vill förlora vår blivande kompis på så kort tid. Självklart vill vi inte ha en hamster under 4 veckors ålder och har hört att 5 veckor är rekommenderat.

Vi har en bur på L100xB50xH50cm med en bonusdel på L75xB45xH37cm som ska användas som grävdel. De båda sitter ihop och får användas fritt av  hamstern. Buren kommer innehålla ett sandbad på ca L32xB20xH7 cm med ett litet hus i med en diameter på 15 cm och en höjd på 8 cm (kan bytas ut eller tas bort om det inte verkar av intresse), ett bohus med en diameter på 20 cm och höjd på 10 cm, en vattenskål, tuggleksaker av trä och ett hjul som kommer sättas in efter behov. Buren står i sov-/sällskapsrummet bort från alla fönster men fortfarande med ljus i rummet. Vi hänger oftast där morgon och kväll men är i rummet intill under dagen så den kan sussa i frid. Vi är inte lättväkta och hade inte stört oss av en hamsters pysslande under nattens gång. OBS! Vi har galler/nät i dörrarna till buren för att ge god ventilation, vi hoppas att hamstern kommer vara tillräckligt stimulerad för att inte gnaga på dessa eller har en vana sedan tidigare. Skulle han visa sig utveckla problem får vi helt enkelt sätta in en annan form av ventilering (ex. galler/nät i taket). Vi valde att sätta gallret i fronten för att både se in och lättare kunna ta ut hamstern från sidan istället för uppifrån. Vi kommer andvända främst CareFresh som strö och toapapper som bomaterial.

Till detta kommer vi sedan ha en hage som hamstern ska få komma ut i minst en gång om dagen (två om den visar sig vara morgonpigg) och där ska vi varva runt med nya grejer regelbundet. Visar sig hamster vara gosig kommer vi självklart gosa med den också! 

(Har haft två hamstrar innan som mycket hellre sprang runt, därav vet vi att behovet kan variera). Det är även i "lekhagen" som vi kommer gömma mat så hamstern även får något att jobba med. Så länge hamstern känner sig osäker kommer vi låta hen få mat i sin bur då vi inte vill stressa upp den med att slänga ut den i en massa nya miljöer på en gång. Maten vi tänkt heter "Brit Hamster Complete" (öppen för förslag om annat föreslås) med komplettering av diverse fröer, korn och ekologisk färsk mat (har detta till oss själva så det blir svårt att säga ett märke).

Under sin uppväxt har sambon haft 3 guldhamstrar och även om vi idag ser hur mycket fel man gjorde då, kan vi ta lärdom av detta och bli bättre. Trots relativt små burar och bristande stimulans va hamstrarna hur goa och snälla som helst och framförallt nyfikna och kontaktsökande. Vi hade även en dvärghamster i en Detolf bur som tyvärr gick bort för två år sedan. Vi föredrar dock Guldhamstrar rent storleksmässigt. Vi föredrar även hane före hona då de enligt vår erfarenhet haft mindre spring i bena. Samtliga hamstrar var från djuraffär så detta är nytt för oss. Äldsta guldhamstern blev 2 år 4 mån och yngsta blev 2 år 2 mån.

Vi bor i norra delen av Västra Götaland och kan möta upp i Skövde eller Mariestad. Självklart betalar vi för transportkostnader med överenskommet pris. Är transport inte möjligt att lösa så har vi full förståelse för detta och tackar för att ni läst såhär långt <3

Då vi beställer strö och dylikt över nätet har vi inte möjlighet att ta emot hamstern innan två veckors tid, alltså fram till 24 Juni. Om ni undrar varför vi skriver detta om vi inte kan ta emot en hamster idag är det helt enkelt för att vi föredrar att vara ute i god tid då planer kan ta ett tag. Vi är villiga att betala för att hålla kvar en hamster en stund längre hos uppfödaren om det skulle gynna situationen.

Vad vi "kräver" hos hamstern:
- frisk psykiskt och fysiskt
- minst 4-5 veckor vid leverans, max 1 år
- hane
- korthårig

Vad vi önskar (alltså inte krav):
- annan färg än "normal/orange/standard"

Favoriter har varit brun, svart, grå, beige, vit eller vit med fläckar i dessa färger.

Nej, vi kan inte de offeciella namnen och då vi inte tänker avla på honom så tänker vi att vår kunskap i detta inte spelar större roll :)

Anmäl
2019-06-12 18:21 #1 av: Linn Is The New

Det bästa ni kan göra är att ta kontakt med en uppfödare. Gå in på Svenska hamsterföreningen :)!
Själv rekommenderar jag starkt Be-bopz, men hon har sin uppfödning i Östergötland.

Anmäl
2019-06-15 10:58 #2 av: Granja Del Toro

Jag har 2 kullar till salu just nu!

  • Bubba (NF Mork satin KH)
  • Cooper (Nf satin KH)
  • Anubis (Svart satin KH)
  • Imhotep (Svart dom spot KH)

Nagra av ungarna jag har till salu! Bubba och Cooper ar fodda 17 April och Anubis och Imhotep ar fodda 2 Juni, och de blir leveransklara 7 Juni. Transport till Stockholm gar att fixa. En hamster kostar ca 780 SKR (Transport med Tag, bat plus hamster). Alla av mina havelsdjur har stamtavla och ungarna blir hanterade vid en veckas alder, sa de at da tama vid leverans...

Stjärnor Host Of Stjärnor

BlommaArabiska Fullblod | EkologisktBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.