Guldhamsterns Beteende

hur hanterar ni en redan tam hamster?

2019-05-28 08:23 #0 av: [gossi15]

som frågan lyder, lämnar ni henne första dygnet? eller tar ni upp henne och goser ifall hon inte verkar rädd alls.

Anmäl
2019-05-28 09:13 #1 av: Vera27

Om hamstern sedan innan blivit hanterad, som t.ex. hos en uppfödare kan man antingen vänta ett dygn med att integrera med hamstern (om den verkar lite små stressad). Men vissa hamstrar vill komma upp och socialisera sig hyfsat snabbt efter den flyttat in, då kan jag tycka att den också får göra det :)

Så om din nya vill verkligen komma upp och specialisera sig, låt henne.

https://cosmoshamstrar.weebly.com/

Anmäl
2019-05-28 09:54 #2 av: [gossi15]

#1 Ja precis hon är jättenyfiken, gosig, tog upp henne, hon åt från handen, men de kanske blev lite mycket aktivitet vid hennes bur första dagen känner jag. Hon bet mig sen, antingen för hon blev irriterad ( hennes vattenflaska funkade inte som den skulle så blev en jädra pillandes där ett tag fram o tillbaka för vi försökte lösa det på olika sett. och tror att hon tillslut bara inte pallade att nån störde henne. eller så trodde hon jag hade mat till henne o råkade. hon hackade inte tänderna innan, eller något sånt. vad tror du? jag känner mig som en dålig person nu, är rädd att jag förstört henne så hon inte längre kommer vara tam bara för de kanske blev för mycket ppå en gång. när jag höll henne första gången tittade jag mycket på öronen, de sägs ju att rädda hamstrar håller dom tillbaka, men dom var hela tiden uppåt och hon verkade nyfiken osv. ( dessutom var uppfödaren tvungen att väcka henne när jag skulle hämta henne vilket gjode henne irriterad lite redan där, och sen tog de ju tid tills jag kom hem med henne och fixade med vattenflaskan osv.

Anmäl
2019-05-28 09:55 #3 av: [gossi15]

#1 tack för ett snabbt svar förresten, känns skönt att få lite tips från någon erfaren. känner mig så dålig :( borde  fixat allt innan.. :( hon som va så gosig o nyfiken och tam så slutar de sådär..... maybe av misstag att hon råka, eller så tyckte hon att jag var jobbig tillslut. tänk om hon fortsätter tycka det nu och långt långt efter? dock gav henne en matbit från handflatan idag o hon tog den, sen lämnade jag henne. 

Anmäl
2019-05-28 09:58 #4 av: [gossi15]

känner mig så dålig, ska dock nu till djuraffären när dom öppnar och köpa en ny vattenflaska. den där sippy ferplast är bara för dålig!, vet du något om den? fattar inte hur en stackars stor guldhamster ska kunna böja sig på de sättet och dricka nerifrån. 

Anmäl
2019-05-28 14:04 #5 av: Cireea

Ta det lugnt och läs av hamstern. 
Om hamstern vill komma upp och självmant klättrar upp i din hand och vill umgås, kör på. Om hamstern går undan och inte känns villig att socialisera med dig, då får du ta några steg tillbaka och gå framåt lite långsammare. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.