hälsa

Hårlösa fläckar

2018-08-23 21:33 #0 av: Lakrids

Hej!
Vår hamster har fått tre stycken runda hårlösa mörka fläckar. Först kom två samtidigt och nu märkte vi den tredje. Även hans päls har konstigt bytt färg under sommaren. Känner någon igen vad det skulle kunna vara?

De två första fläckar ligger på samma ställen på olika sidor av ryggen och först trodde vi att han hade fått de eftersom huset han hade hade väldigt trångt ingång. Det verkar dock inte vara så. Han är ett år gammalt.

Tack för alla svar!

Anmäl
2018-08-23 21:55 #1 av: Novachan

Barbering? Pälsbyte?

Anmäl
2018-08-24 12:58 #2 av: Cireea

Dom två mörka fläckarna på höfterna (den som syns på bilden) är hamstern doftkörtlar. Alltså ingenting att oroa sig för. Glad 

Var sitter den tredje? 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2018-08-24 13:18 #3 av: Lakrids

@Novachan
ja, det har även vi tänkt på att det skulle kunna vara pälsbyte, men blev osäker då det kommer andra förändringar samtidigt.

@Cireea
Ok, det måste vi kolla mer om. Tack 🙂 Den tredje är i mitten av ryggen. Dock den är inte sådan mörk fläck. Syns i bilden, det ljusare prick.

Anmäl
2018-08-24 13:25 #4 av: Cireea

#3 Om du scrollar ner på denna sida så hittar du mer information om doftkörtlarna, alla guldhamstrar har dessa: http://www.hamsterforeningen.se/v%C3%A5ra-arter/guldhamster-1895075

Den ljusa fläcken jag ser är bara en ljusare del av pälsen. Är rätt vanligt att pälsen bleknar på hamstrar, det kan bero på åldern eller också för att pälsens färg är av "sämre kvalité". Glad Ser inget märkligt på din hamster utifrån den bild du visar här. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2018-08-25 15:57 #5 av: EndlessEternity

De två fläckarna på samma ställe är doftkörtlarna, och anledningen till att pälsen ändrar färg är för att den har ”sommarpäls” och får därför en ljusare färg. Min svarta hamster blev brun i sommar :P

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.