burar,tillbehör,inredning

En "hönsmammig" fråga kring hus :-)

2018-05-13 04:21 #0 av: Chinesecrestedlover

Hej!

Jag har för nån månad sedan köpt ett litet trähus som var tänkt till Hayley (min guldhamster alltså)...men börjar fundera på om det kanske passar bättre till mössen? Huset har ett fönster som är väldigt litet och efter jag fått hem huset så började jag noja att Hayley kanske skulle kunna fastna i det lilla fönstret (om hon skulle få bort pinnarna i)? Ska man ta bort pinnarna i fönstret/såga större fönster?  Behöver jag vara orolig (eller är jag en total "hönsmamma" som vanligt, haha)? Kan jag stoppa in huset till Hayley? Lite hjälp skulle uppskattas :-)

Bild på huset och närbild på fönstret:

Bonusbild på Hayley :-)

/Chinesecrestedlover

ps. Har för mig att jag läst någonstans om något litet djur som gjorde sig illa på pinnarna i ett sånt fönster som ovan...men kommer inte ihåg hur... planen var därför från början att ta bort "krysset" i fönstret...men nu tycker jag att själva fönstret är så litet att det borde kunna utgöra en risk i sig...eller? ds. 

Anmäl
2018-05-13 07:23 #1 av: Zachis

Du behöver inte vara orolig alls, så länge huset är lagom stort för honom.

Anmäl
2018-05-13 10:43 #2 av: Vera27

Håll bara koll på fönsterpinnarna så de inte är lösa eller att hon börjar gnaga på dem, annars är det ingen större faraGlad

https://cosmoshamstrar.weebly.com/

Anmäl
2018-05-13 13:25 #3 av: IsabellsHamsterhem

Jag tror att det är för litet enligt lagen till guldhamster :)
Så mössen uppskattar nog det mer :D

Rescue --> https://isabellshamsterhem.weebly.com/

Guldhamster, Campbell Dvärghamster, Vintervit Dvärghamster och Roborovski Dvärghamster uppfödning --> https://luvaxhamstery.weebly.com/

Anmäl
2018-05-14 01:20 #4 av: Chinesecrestedlover

Hej och tack allihop för svar :-)

#3 Kanske lite litet...nu när du säger det (köpte det i tron att det skulle vara tillräckligt stort, måtten stämde med L80...men har kollat nu och det verkar vara yttermåttet...så då lär det ju vara lite mindre inne i huset) men hon har andra hus/gömställen också så då borde det väl vara ok, eller det kanske det inte är oavsett? Men då finns ju massor med saker som inte går att ha i så fall, jag har t.ex. en kruka i buren just nu, den lär ju inte följa L80 (men som sagt så har hon andra gömställen i godkända mått att välja på också). 

Hon gömmer sig/sover förövrigt mest i gångarna/kartongerna osv. som jag gjort i ordning under ströet. Hon lär knappast välja huset att sova i eftersom hon har sitt "bo" under ströet....men det kanske ändå är för litet, även som "lekhus"?

Inte för att det var tänkt så (de har redan typ. en miljon saker) men det kanske får bli mössens nya stuga ändå...

/Chinesecrestedlover

Anmäl
2018-05-15 20:10 #5 av: IsabellsHamsterhem

#4 Så länge ett av husen är de måtten så är det okej, vad jag förstår det som :)
Jag har också mindre hus till vissa av mina men där är alltid något ställe för dem att sova på som håller måtten :D
Om jag tolkar L80 rätt :)

Rescue --> https://isabellshamsterhem.weebly.com/

Guldhamster, Campbell Dvärghamster, Vintervit Dvärghamster och Roborovski Dvärghamster uppfödning --> https://luvaxhamstery.weebly.com/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.