Burar,tillbehör & inredning

Sandbad och Toa frågor :-)

2017-05-02 15:37 #0 av: Chinesecrestedlover

Hejsan!

Hade inte sandbad när jag hade mina guldhamstrar (för mer än 10 år sedan) men har läst om det samt sett filmer på Youtube, på senare tid (sedan jag började fundera på en luddtuss igen) - det har därför dykt upp lite frågor kring ämnet. 

Har ni sandbad till era guldhamstrar? Badar de i det eller använder de endast det som toa? Vilken sand är bäst (chinchillasand/finkornig rådasand/sandlådesand eller annat)? Är det några speciella "sandmärken" som är bättre (samt mindre dammiga) än andra? 

Ska man/har ni även toa till de eller endast ett sandbad? Om man ska ha toa - ska det vara sand där i då också eller ska man använda typ. Toa-lätt/kattsand eller dylikt istället? Om kattsand - vilket märke (som inte dammar/är skadligt för hamstern) dvs. om det finns något bra märke. Andra förslag på "toaströ" mottages gärna...om man nu inte bara ska ha ett sandbad (verkar ju lite ofräscht om de både badar och kissar i samma dock...men hamstrar kanske är sådanaSkrattar).  

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2017-05-02 15:44 #1 av: 91Marran

Sanden i hinkar från zoofast är både billig och superbra.

Anmäl
2017-05-02 20:06 #2 av: Honeymoon

Jag har både ett sandbad och en mindre toa till min hamster. Jag använder samma sand (chinchillasand) till båda och han kissar endast i toan och badar/gräver i sandbadet. :)

Anmäl
2017-05-03 10:18 #3 av: 91Marran

#2 Vilken duktig hamster du har!

Anmäl
2017-05-03 20:39 #4 av: Meja H

Min guldis kissar bara i sanden och ingen annan stans men han badar inte i det andra sandbadet så tog bort det för att det tog bara plats och var onödigt :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.