Guldhamsterns Beteende

Hur mår vår guldhamster?

2016-12-26 00:21 #0 av: jordnöten

Hejsan!

Vi har en liten hane som är ca 3 månader gammal, vi är osäkra på om han mår bra. Vi har haft tre stycken hamstrar sammanlagt tidigare så vi vet ungefär hur en hamster brukar bete sig även om varje hamster såklart är unik så tycker vi att han är lite märklig.

Han är väldigt trött hela tiden. När han får komma ut och hälsa på oss så är det inte som att han går runt och sniffar av nyfikenhet utan mer av att bara hitta en liten vrå att sova i och när han gör det så somnar han lätt. 

Han äter men verkar allmänt ointresserad av mat. Han kommer inte ut ur huset om man prasslar med godispåsen eller i matskålen. I de flesta fall sniffar han lite och tar en tugga men sen släpper han det bara.

Han vet var vattnet, maten och toaletten finns och han verkar inte intresserad av någonting annat. Ibland känns det som att han inte ens dricker ur flaskan. Eller att han använder toaletten för det är ofta kiss i huset.  Vi har en skål med vatten ifall det är så att han inte förstått vad flaskan är till för, men vi tycker ändå att han verkar dricka väldigt lite. Det får vi nog från att hans kiss luktar väldigt starkt, typ koncentrerat.

Vi vet att alla hamstrar är olika, men kan ändå inte låta bli att fundera på hur han egentligen mår. Han verkar ju så ointresserad av allting.

Kan det bara vara hans personlighet att inte vara nyfiken eller intresserad av mat?

Anmäl
2016-12-26 00:44 #1 av: Cireea

Det kan vara hans personlighet, vissa är mer sociala medan andra är väldigt laid back och lugna av sig. Ingen hamster är den andra lik. Glad

Om ni är oroliga för honom kan ni alltid ta en tripp till veterinären för att låta honom genomgå en hälsokontroll. Tummen upp

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-12-28 15:48 #2 av: annlen68

Instämmer med föregående, kan vara personligheten :) Vår guldhamster är också väldigt lugn av sig och trivs väldigt bra i buren, i motsvarighet till andra hamstrar man hör talas om som inte kan få nog av att komma ut :)

Trodde hon var sjuk förut men har nu förstått att det är hennes personlighet :)¨

Apropå kisset; hamsterkiss luktar alltid starkt och är väldigt koncentrerat - så det är helt normalt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.