Guldhamsterns hälsa

Är det något fel?

2016-08-27 00:12 #0 av: IdaKerren

Hej! Den senaste tiden har jag varit väldigt orolig för min hamster. Jag ska försöka förklara problemet så noggrant jag kan. 

 Precis under hans svans är det 2 rosa stora bucklor som sticker ut och han har börjat gå jätte konstigt sedan han fått dem. De är inte lika stora och mest klumpiga. Är det bara hans pungkulor eller är något fel? Om ni undrar mer så är det bara fråga, så ska jag försöka svara och även kolla vad ni skrivit. Tacksam för svar! Och jag är inte så bra på att förklara! 

 Försöker fota men han är för sprallig! Och han är en Hane!

Anmäl
2016-08-27 01:11 #1 av: MoaL

Det är hans testiklar, ingenting att oroa sig för. Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2016-08-27 01:16 #2 av: Cireea

Det låter som att det är hans pungkulor. Lipar Dom kan ändra lite i storlek, alltså bli mer tydliga eller otydliga beroende på temperaturer. Ofta när dom är nyvakna kan man se en förändring men också om de exempelvis nyligen tvättat sig. Vissa hanar har en stor pung som kan vara extra besvärlig när den "sväller".

Hur gammal är han och hur menar du att han går konstigt? Har du någon bild på honom och pungen? Tänkte om det kan vara någon tumör eller liknande.
Känner du dig orolig bör du kontakta veterinären snarast, vi kan tyvärr inte ge dig någon bestämd "diagnos" här inne. Glad

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-08-27 08:23 #3 av: 3mma.

Låter som pungen. De kan gå lite "mysko", typ som om de vickar på stjärten på något vis på grund av dom men det är ingen fara Glad 

Är du trots allt osäker så skadar det inte att ringa till en veterinär eller att göra ett litet besök för att vara på den säkra sidan.

Anmäl
2016-08-28 22:40 #4 av: IdaKerren

Okej tack för alla bra svar!👍🏼 Väldigt tacksam och kan nu också se att de är större vid något tillfälle och mindre vid ett annat.👍🏼👍🏼

Anmäl
2016-09-02 12:09 #5 av: Amun-Ra

Apollo poserar och visar dig vad dessa små rosa bulor är. Apollo säger "Inget att oroa dig för, dessa bulor är vanliga hos oss killar. Ju större rosa bulor vi har dessto attraktivare och snyggare är vi för brudarna" ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.