Guldhamsterns hälsa

SHF: Beslut gällande papova

2016-07-31 11:25 #0 av: Cireea

För alla er som är medlemmar eller på annat sätt följer Svenska Hamsterföreningen kan det nya beslutet om papova vara intressant att läsa om. 

Allt det vi tidigare vetat om sjukdomen stämmer inte så nu är det dags för alla hamsterägare och uppfödare att tänka om. Tänka rätt. Artikeln gällande papova är borttagen och kommer uppdateras då det finns nya riktlinjer och ny information för alla att ta del av. SVA har även ändrat informationen på sin hemsida.

Beslutet: http://www.hamsterforeningen.se/2016/07/31/beslut-gällande-papova-32828799

Läs om papova på SVA: http://www.sva.se/djurhalsa/andra-djurslag/hamsterpolyomavirus

Man misstänker alltså att vi aldrig blivit av med papova och att våra djur blivit mer och mer resistenta mot smittan. Andra länder i Europa har inte gjort som Sverige tidigare gjort, livslång karantän eller avlivning av hela besättningen vid papova, utan andra länder har gjort som Sverige nu kommer göra. 

Det nya direktivet är att avliva sjuka djur men låta de friska leva. För uppfödare betyder det alltså att sjuka djur avlivas medan de friska får fortsätta ingå i avel. Detta för att låta hamstrarna bygga upp ett starkt immunförsvar mot papova. 

Skulle vi däremot inte göra på detta sätt finns en risk att vårt hamstersverige skulle drabbas ännu hårdare nästa gång en papova-våg kommer då viruset muteras. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-07-31 21:15 #1 av: emsaan00

Hejsan hoppsan, där ser manFunderar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.