Avel,Uppfödning,Genetik

vilka färger ska man INTE para

2016-07-30 21:29 #0 av: Lalaloopsy

hej, håller på lära mig mycket om teckning och färg är nybörjare skulle va bra att ha en lista med färger /teckningar man absolut inte ska para med. så om ni vet någon skriv gärna. 

Anmäl
2016-07-30 23:39 #1 av: Majaa12

Kolla shfs sida, där ser du vilka du får para och inte. Skulle bli en väldigt lång lista om vi skulle skriva det här :)

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-07-31 11:01 #2 av: Cireea

Man ska inte para cremebaserat med kategori 2 (svartbaserat) eller kategori 4 (gult). Cremebaserat kan man para med cremebaserat eller vilttecknat (kategori 1).

Dominant spot + dominant spot bör man inte heller para då det inte tillför något till teckningen i längden. Till slut har man djur som är så övertecknade att deras grundfärg inte syns längre. Dominant spot i dubbel (homozygot) form är dödligt. 

Rex + rex ska man vara försiktig med och är med uppfödare inom SHF måste man ansöka om dispens då rex tidigare haft problem med ögonen. Man bör därför inte para rex+rex så ögonproblemen uppstår igen. 

Satin + satin ska man heller inte korsa då det kan medföra hårlösa djur. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-08-21 18:21 #3 av: Helena1978

Du ska inte para vitmagat med vitmagat, i homozygot form saknar djuren helt ögon, eller så har de rudimentära ögon.

Vitmagat kan vara lite lurigt, det bästa är att köpa djur med samtavla för att undvika misstaget att sätta ihop 2 vitmagade hamstrar.

Håller med #1 Kolla gärna på Svenska Hamsterföreningens hemsida för mer information. Finns ju några äldre trådar om avel på Hamster i fokus sida, får se om jag får tid att leta reda på dem någon dag och länka till dem...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.