Kosthållning

Vad ger ni för foder?

2016-06-26 20:29 #0 av: CaptainBunchie

Jag har gett Harry Hamster från Supreme till min tidigare Guldhamster, men nu när de bytt utseende har de även ändrat lite på maten, med bland annat procenten protein (http://bit.ly/2908qU3).
Funderar på att ändå köpa det och sedan komplettera med en proteinmix med bland annat mjölmask och syrsor (http://bit.ly/29cUqVi).
Sedan har jag kollat lite på Bunny Hamster-dröm BASIC (http://bit.ly/290mBdo).

Vad tror ni kan vara det bästa alternativet?
Vad rekommenderar ni för mat och vad ger ni själva?
Vad anser ni är 'must haves' för komplettering?

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2016-06-26 20:39 #1 av: Cireea

Jag blandar eget foder men hade mer än gärna använt Bunny Hamsterdröm BASIC om det funnits i större förpackningar. Glad Tycker Bunny Hamsterdröm är den bästa rent innehållsmässigt och med bra näringsvärden  när det kommer till färdigblandade foder.

Jag använder Bunny Dvärghamsterdröm BASIC till min rysk vintervit och kinesiska hamster och gillar fodret. Dom äter bra av det och petar inte ut vissa delar. 

Så jag rekommenderar Bunny Hamsterdröm BASIC! Lipar

När man blandar eget måste man vara noga med att räkna på alla näringsvärden så det exempelvis inte blir för mycket fett, kolhydrater eller protein i fodret. Det är lätt hänt att maten blir för fet om man inte räknar på allt man tillsätter. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-06-26 20:48 #2 av: [Wickedwoman]

Jag köpte hamster för någon vecka sedan och gick in på hamsterföreningens hemsida för jag visste inte heller vad som var bäst. Där stod flera sorter de tyckte var bra om man inte ville göra egen blandning. Bland annat pelletsblandning Versele-Laga complete hamster och gerbil men att man skulle kombinera det med fröblandning ex Versele-Laga crispy muesli som jag köpte. De två har jag till min hamster och kompletterar det med färska grönsaker varannan dag ca och även ibland torkade mjölmaskar och syrsor eller rå köttfärs (fryst först).

Anmäl
2016-06-26 20:50 #3 av: [Wickedwoman]

Bynny Hamsterdröm BASIC rekommenderade hamsterföreningen som fröblandning föresten så den är nog bra, aldrig testat den själv för hittar inte den i djuraffärerna runt omkring mig.

Anmäl
2016-06-26 21:12 #4 av: Bellie

Jag varierar och byter från foder till foder men är noga med övergången, mina hamstrar har käkat allt jag givit dom. Det är inget speciellt jag rekommenderar.

Anmäl
2016-06-26 21:18 #5 av: Cireea

#4 Varför byter du foder? Funderar 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-07-03 22:04 #6 av: Bellie

Måste byta ibland om fodret jag brukar köpa e slut så då blir det lite olika.

Anmäl