Guldhamsterns Beteende

Börjat kissa i huset

2016-03-17 08:26 #0 av: Torven

Hej!

Vår guldhamsterhane Otto är 10 månader. Han har hela tiden kissat i sin toalett med sand (dock bajsat lite här och var i vissa hörn, även i sitt hus). Men nu helt plötsligt har han börja kissa i spånet i sitt hus. Även strax utanför.

Vi har provat att byta hus, flytta toaletten, städa och rengöra bur, toalett och hus ordentligt,  men han fortsätter envist att kissa i spånet (lättströ). Lite kiss hittar vi i toaletten också, men inte så mycket som förut.

Någon som har någon idé om varför han ändrat beteénde så plötsligt? Någon mer som varit med om det? 

Tips på hur man får honom att vilja kissa i toan igen? Eller är det lönlöst att ens försöka. Det luktar ganska mycket där han kissat i spånet.

Anmäl
2016-03-17 10:13 #1 av: Cireea

Har du testat flytta huset från det hörn där han väljer att kissa? Glad
Jag hade sådär med några ungar som valde att kissa i huset men så fort jag plockade bort huset från det hörnet så upphörde kissandet i huset och istället fortsatte dom i det hörn där huset stor tidigare. 

Är du säker på att han inte mår dåligt eller liknande? Ändrat beteende kan ju ibland innebära sjukdom även om det inte måste vara så. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-03-17 11:29 #2 av: Majaa12

Prova att ställa toan precis bredvid huset om den inte redan stå där. Annars kan det vara så att han kissar i huset för att hon är för trött för att gå genom hela buren för att kissa Glad

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-03-18 13:43 #3 av: grrreta

En hane vi hade för några år sedan började också plötsligt kissa inne i huset i ung den åldern. Vi gick till veterinär och det visade sig att han hade urinvägsinfektion. Han fick antibiotika, blev bra och kissade i fortsättningen enbart på toaletten så som han alltid gjort tidigareGlad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.