Guldhamsterns hälsa

Papova ? sår

2016-03-13 18:46 #0 av: [Fusion200]

Han är från uppfödare och är 1 år och 8 månader och har fått ett stort sår under armen vid bröster och en "finne" eller ett munsår vid ena sidan av munnen. Han skriker när man rör honom om man inte är mycket långsam.

Han skall kollas upp och eventuellt avlivas då han inte verkar må bra längre eftersom han skriker när man rör.

Anmäl
2016-03-13 18:52 #1 av: Cireea

Tycker det är lite dåliga bilder för att kunna säga något konkret, har du kontaktat Be-Bopz som skrev i ditt inlägg på Hamster iFokus? Hon gav dig hennes mailadress, du bör kontakta henne så kan SHF säkert hjälpa dig. 

Tills vidare bör du sätta dig själv i karantän samt kontakta uppfödaren du köpte hamstern av.  Nu behöver det ju inte vara papova eller komma från uppfödaren själv men det kan ändå vara bra för uppfödaren att bli informerad. Glad

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-03-13 18:56 #2 av: [Fusion200]

Jag vet tyvärr inte ven uppfödaren är. Berätta lite mer om hur man håller karantän. Har skickat ett mail nyligen. Hur är det med att gå in i djuraffärer utan djur, vi måste ju köpa råttmat.

Anmäl
2016-03-13 19:00 #3 av: Cireea

#2 När du sätter dig i karantän så betyder det helt enkelt att du inte är i medveten kontakt med andra som har hamstrar. Alltså besök inte mässor, köp inte hem nya hamstrar och besök inte djuraffärer med djur. 

Att besöka en djuraffär utan djur kan du givetvis göra om du nu måste köpa råttmat. Det går ju inte undvika. Glad

Var köpte du hamstern? Fick du någon stamtavla med dig i köpet? 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2016-03-13 19:05 #4 av: [Fusion200]

Det var från en uppfödare på Blocker, vet inte längre vem det var, dock, men han skulle vara en "utställningshamster". Om han avlivas och allt kastas, kan jag då gå till tillexempel husdjursmässan nästa år? Det är i början på året. Att besöka mässor som inte har guldhamster går, eller? tillexempel en skola som inte har några hamstrar som har mässa varje år.

Anmäl
2016-03-13 19:26 #5 av: Cireea

#4 Ställ dessa frågor till Linda (Be-Bopz) som bad dig maila, hon kan förklara allt för dig så du får rätt information. 

Om du avlivar bör du skicka hamstern på obduktion så det kommer fram information om det är papova eller inte. Det är enbart obduktion som kan fastställa om det ÄR papova. OberördÄven det kan du prata med SHF så kan dom säkert förklara hur det går till. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.