Guldhamsterns hälsa

Leverförstoring/cysta

2015-05-30 11:55 #0 av: annlen68

Var till veterinären igår med Molly 10 mån, och fick ett mycket tråkigt besked: hon har levercysta. Hela levern är förstroad och det kommer fortsätta växa. Finns inget att göra Ledsen 

Hon har varit tröttare sista veckan. Sovit dag och natt. Dock äter hon och dricker, pälsen ser fin ut. Hon kan t o  m vara riktigt rörlig när vi har henne ute på kvällen. Senast igår kväll rymde hon t ex upp över kanten på lekhagen.

Veterinären tyckte vi kunde behålla henne så länge hon är så här pass pigg. Dock kommer vi självklart inte att låta henne lida om hon blir sämre.

Det jag undrar nu är om det är någon härinne som haft en hamster med leverförstoring? Hur lång tid tog det innan det växte för mycket?

Anmäl
2015-05-30 12:30 #1 av: Fiona1234

Man ska aldrig förknippa en cysta med tumör, då en cysta är som en vattenfylld blåsa som är godartad. Har man tur kan denna förstoring stanna upp, men i värsta fall bara växa och växa och sedan börja trycka på andra organ.

Tyvärr är det inte något man kan göra på dom små då det är så lite forskning kring dom, så låt Molly leva så länge hon äter/dricker/beter sig som vanligt, men, blir hon förändrad i normal tillståndet så skulle jag rekommendera avlivning.

Anmäl
2015-05-30 14:19 #2 av: Cireea

Nej men usch, att det var något ändå. Jag såg videon du la upp på Facebook och tyckte direkt att något såg fel ut runt magen. Hade jag vetat om det när du bad om råd kring hennes trötthet så hade jag såklart gett dig andra råd än jag gjorde då Ledsen

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-05-30 19:45 #3 av: annlen68

#2  Det kunde du ju inte veta Hjärta  Hade hoppats på att det varit en förstoppning som man kan göra något åt, men det här var ingen rolig nyhet. Hon är ju bara 10 månader lilla hjärtat...Gråter

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.