Guldhamsterns Beteende

Hamster som piper....?

2015-03-25 10:28 #0 av: annlen68

Sent igår kväll hörde jag ljud från Molly som jag aldrig hört förut på de snart 7 månader vi haft henne.

Hon var i sin bur, sprang omkring som hon brukar göra när hon är som piggast. Så hör jag små pipljud från henne då och då. Det lät ungefär som när man trycker på en pipleksak.  

Läste att höga pip från hamstern kan betyda rädsla eller att den har ont. Men jag kan inte säga att detta var högt, det var det inte. Men jag vet inte hur pass högt en hamster kan låta?

Blev lite orolig faktiskt. Någon som vet om det är vanligt att hamstrar kan ge ifrån sig såna här läten?  Funderar

Anmäl
2015-03-25 11:33 #1 av: Cireea

Ibland kan en hamster pipa ändå utan att den är rädd eller har ont. Jag hade en hamster som pep för uppmärksamhet och för att liksom kommunicera.GladSen har jag en som piper när hon är missnöjd, exempelvis om jag ändat lite inredning eller om jag bytt i buren. Det gillar hon inte! Skämtar

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-03-25 11:42 #2 av: annlen68

#1  Haha - de är roliga de små liven! Skrattar Vad lättad jag blev över ditt svar! Skönt att höra att det inte behöver betyda något negativt. Det är ju bara mysigt om hon gör det för att kommunicera med oss :) Ett väldigt gulligt/lustigt ljud var det Hjärta

Anmäl
2015-03-25 21:42 #3 av: Fridelin

Kan det inte typ vara lite fnys, nysljud? Känner igen det där, tror inte heller att det är något konstigt!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.