Guldhamsterns hälsa

Hur länge I lekhagen?

2015-02-24 23:17 #0 av: anna.fogel

Vår Stella har en stor lekhage som är nästan helt rymningssäker ☺ hon får ofta vara där i flera timmar på eftermiddagen/kvällen. Borde hon få vara kvar i buren ett tag då hon vaknat för att äta? Kan hon vara i hagen för länge? Hon har hus, sandlåda och leksaker, annars står den direkt på golvet. 

Hur länge är det Ok att ha henne där utan vatten? Tack för svar!

Anmäl
2015-02-24 23:25 #1 av: Cireea
  1. Jag tror inte det är någon fara för dig att ta ut henne  i några timmar så snart hon vaknat men för säkerhetens skull kan du alltid vänta i ca 30 minuter från det att hon vaknat tills hon får komma ut i hagen. Då har hon tid på sig att äta, vakna till och eventuellt dricka vatten. 
  2. För länge och för länge, vissa har ju hamstrarna i hagar i upp mot två - tre timmar. Så länge hon inte blir stressad eller att du märker av att hon blir ointresserad av hagen så kan hon få vara kvar. 
  3. Lägg ner lite gott samt en vattenskål i hagen så har hon tillgång till något att knapra på om hon vill det och även vatten om hon blir törstig. 


Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.