Burar,tillbehör & inredning

Stora burar, rengöring?

2015-01-07 13:57 #0 av: SuperLimm

Hej!
Jag har inte guldhamster själv men en vän till mig har så jag ska visa henne tråden. hon räddade precis en liten guldgamster från en liten bur för dvärghamstrar (som i mina ögon även är för liten för dvärghamstrar) med en massa plaströr som aldrig bivit rengjorda. Familjen hade bara haft hamstern i några veckor men det luktade hemskt om buren. Hur som helst så har den det mycket bättre nu. Så nu har min vän och hennes familj två guldhamstrar :)

Jag kikade lite i tråden "Bild på din bur tråd!" och blev lite nyfiken men kände att jag inte ville kapa tråden så jag gör en egen, hoppas det är okej! :)

Många av er har stora burar och jag funderade lite på hur ni gör när ni gör rent dom? Jag antar att ni plockar och tömmer kiss osv flera ggr i veckan, men hur ofta brukar ni tömma allt och göra rent helt? Det går väl inte riktigt att lyfta iväg buren ut i badrummet så hur gör ni?

Sen såg jag att endel har SAMLA låda eller liknande, har ni något hemmasnickrat gallertak till det eller står det helt öppet?

Mvh Linn

Anmäl
2015-01-07 14:09 #1 av: Gizzma

Det var längesen jag hade hamster men har jobbat en del i djuraffär med att göra rent hamsterburar både för inackorderingar och för de som var till salu, och ofta så har de en toalätthörna som det bara är att mocka ur. Sen kan de kissa och bajsa en del i rören och det är ju ganska trist. Man får försöka underlätta rengöringen genom att se till att rören är lätta att plocka bort så man kan skölja ur allt äckel päckel som ligger där :)

Lycka till!

/Gizzma

Anmäl
2015-01-08 16:00 #2 av: Dvärgvädur

Jag tömmer mina burar en gång i veckan och fyller på med nytt spån, spolar dem gör jag inte ofta då jag torkar rent botten med fuktigt papper varje gång efter tömning. 

Jag använder en skopa och skopar ut allt spån, både från dunorna och akvariet.

SAMLA lådor kan man behålla det gamla locket på och skära ut ett hål samt sätta nät över det. Sök "How to build a bin cage" på youtube Glad

                                                                   // Johanna

                                         Medarbetare på Dvärghamster iFokus

Anmäl
2015-01-08 16:17 #3 av: SuperLimm

Tack för era svar! Blir rätt sugen på hamster när jag ser alla era bilder här inne men just nu räcker det gott och väl med de djur jag har :)

Mvh Linn

Anmäl
2015-01-08 16:32 #4 av: SuperLimm

Blir det inte väldigt dyrt att tömma mycket spån varje vecka? Med stora burar tänker jag då. Å andra sidan ska ju hamstrarna ha det rent och fräscht också :)

Mvh Linn

Anmäl
2015-01-08 18:54 #5 av: Cireea

Jag tömmer mina burar helt någon gång i månaden eller när det behövs. Annars rensar jag ur burarnas hörn där dom gjort ifrån sig för att hålla buren fräsch. När jag tömmer mina stora akvarium så ställer jag dom på högkant och tömmer ur allt spån osv i påsar. Sedan använder jag en trasa för att torka ur akvariet ordentligt. 

Det är ju bara onödigt att rensa ur hela buren en gång i veckan när dom inte ens skitar ned så pass att det behövs Glad

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-01-08 20:58 #6 av: Dvärgvädur

#4 Vill ha det så fräscht som möjligt, har hittat ganska billigt spån så kostnaderna är inget problem, har inte enorma burar utan en mini duna och ett 80 liters akvarium då det är dvärghamstrar jag äger Glad

                                                                   // Johanna

                                         Medarbetare på Dvärghamster iFokus

Anmäl
2015-01-08 21:21 #7 av: Fiona1234

Jag städar alla burarna 1-2ggr i månaden, menar såklart då att byta allt strö, vatten osv byter jag varje dag. Jag har duna fun burar samt akvarium. Duna burarna tömmer jag ute i vår kompost, och fyller med strö igen, samt torkar av våningarna till buren och röret om det är skitigt. Akvarierna tömmer jag med en spade (leksaksspade) som jag skyfflar över allt i en soppåse. Sedan torkar jag bara ur med ett fuktigt papper och torkar av hela akvariet med torrt papper, inte mer än så Glad

På sommaren så gör jag dock en finstädning. Då tar jag ut alla burar och rengör dom med olika slags rengöringsmedel och vattenslang och gör då en grundligare rengöring. I sommar så blir det att köpa virkon samt sprit för att göra en ordentlig rengöring av burarna, min årsstädningGlad

Anmäl
2015-01-08 21:27 #8 av: Cireea

#7 Precis så gör jag också på somrarna! Då blir det storstädning för burarna Skrattar

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-01-09 09:42 #9 av: SuperLimm

okej, ja det låter ju smidigt att göra så! :) Tack för era svar! :)

Mvh Linn

Anmäl
2015-01-10 13:35 #10 av: Evovva

Jag har akvarium på 2-300 liter. Har mycket strö och toalett med kattsand. Toaletten gör jag rent varje dag med en spade och tar bort kissklumparna. I huset kissar dom ibland och jag kollar och gör rent i huset 2-3 gånger i veckan. Om det är intorkat kiss på akvariegolvet så tar jag en bomullstuss med ättika så det blir rent igen.

Anmäl
2015-01-10 17:08 #11 av: taylor__lambert

Jag byggde precis en bur av en samla låda igår XD första försöket och jag är ganska nöjd.

Fick ingen vidare bild på den dock, men jag skar ut halva taket och använde mig av ett galler ifrån en gammal hamsterbur, klippte till den i rätt storlek och såg till att de vassa kanterna hamnade emellan plasten. Ska se om jag kan få en bättre bild senare på locket, men det är som ssagt min första bur jag byggt så det kommer väl fler ideér som man kan förbättra den på

Eftersom det är gerbiler så gör ju dom sina behov i sanden så det är lättskött, man kan ju även lära sina hamstrar att gå på toalätt

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-01-12 08:36 #12 av: SuperLimm

#11 fint :) hur många gerbiler kan du ha där i? :)

Mvh Linn

Anmäl
2015-01-12 09:43 #13 av: taylor__lambert

#12 två grabbar :)

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-01-15 01:08 #14 av: GHH

Jag tömmer mina burar var 14:e dag och tvättar rent dem i badkaret 1 gång i månaden och gör rent dem med såpa. Toaletter och kisshörn städas varje dag :)

Går igenom husen regelbundet för att titta efter matrester som kan ligga gömda och mögla.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.