Allmänt

Bygga egen bur?

2015-01-03 19:26 #0 av: Whippet

Hej!

Imorgon ska jag och min bror bygga en hamsterbur till min hamster Nasse :)

Har bara lite frågor och vill gärna ha tips :)

* Hur sätter jag dit plexiglaset?

Ja jag vet inte om jag har fler frågor kommer inte på fler xD

Men jag kan berätta hur jag tänkt göra så kan ni ge lite kritik? :)

Jag tänkte först göra en träram, framsidan, baksidan och sidorna men ''fyrkantiga träbitar (Långa) Jag har glömt vad det heter Looser iaf Sedan tänkte jag sätta Plexiglas på vänstra sidan och på framsidan på något sätt. Sedan ska jag göra en träram och sätta hönsgaller där men vilket kan man köpa och var? Kan inte köpa på granngården för det är så långt dit, så gärna någon vanlig butik som säljer det tex Biltema eller Jula? Ska kolla lite själv sen :) Jag ska sätta dit själva locket med hönsnätet med gångjärn på ramen jag byggt. och sedan en liten hasp så man kan låsa, på baksidan och den vänsta sidan tänkte jag ha bara ha en trävägg. 

Bredden: 90 cm

Höjden: 30 cm

Djupet: 39 cm 

Tror jag fick med allt nu Funderar

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl
2015-01-04 22:51 #1 av: Whippet

Humh.. Eftersom min pappa nu kom idag och sa att han ville ha en vattentät bur som man kunde fylla med vatten (Bara för att han inte vill att kiss och vatten ska komma igenom så det når golvet)  Så måste jag nu lösa detta på något sätt .. Blir så alltid komplicerat när man vill något här hemma..Längtar till jag flyttar hemifrån .. Vilar huvudet i handen

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl
2015-01-04 22:59 #2 av: Ellys

Hmm, har aldrig byggt en bur förut, tror att det finns att köpa akvariefog, det kanske skulle vara något? Borde inte vara giftigt för hamstern om den skulle tugga i sig lite och den borde vara vattentät? Man kanske kan spackla det i kanterna? :) funderade på att bygga en bur jag också förut

Anmäl
2015-01-04 23:18 #3 av: Evovva

Hönsnät funkar inte då det är för stora hål. Det du behöver är fyrkants nät. Borde finnas på byggvaruhus. Minsta möjliga hål storlek.

Anmäl
2015-01-05 10:08 #5 av: Whippet

#2 Tack, får säga det till brorsan Oskyldig

#3 Jaha okej, bra att du sa det, Tack. Glad

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.