Guldhamsterns hälsa

Springboll!

2015-01-02 20:21 #0 av: Trixie034

Hejj! Jag undrade bara vad era guldhamstrar tycker om att springa i hamsterboll! Min hamster ÄLSKAR att springa i hamsterbollen! Han vill göra det HELA tiden! Han har undersökt hela lägenheten! :)

Anmäl
2015-01-02 20:26 #1 av: Storip

Kul att han gillar det Kär

Anmäl
2015-01-02 20:34 #2 av: MoaL

Hur vet du att han älskar att springa i hamsterbollen? Det är ju inte direkt som att han har något val. 

Jag har full förståelse för att man inte vill släppa lös sin hamster i hemmet med alla risker det innebär, men då är det i mitt tycke bättre att hamstersäkra en avgränsad del i rummet där de kan få springa och undersöka på det sätt det är meningen att de ska springa och undersöka sin omgivning. Alltså inte instängd i en immig hamsterboll som man knappt ser igenom. Sätt hellre upp en hage eller dylikt med diverse roliga saker att nosa på, undersöka, gå igenom, klättra över, etc. Jag garanterar att det vore en trevligare och mer stimulerande upplevelse för din hamster. Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2015-01-02 20:40 #3 av: Fiona1234

Tyvärr nej. Jag skulle inte rekommendera en person att använda springboll, då jag tycker att det är taskigt emot djuren. En hamster som sätts i en boll, kan en person lätt tro älskar bollen-men nej. En hamster som springer mycket betyder inte i sin tur att den tycker om bollen, utan snarare att den är ordentligt stressad och vill ut ur bollen, och ända vägen är då att springa. En hamster kan heller även inte göra sina behov i den, dricka eller äta. Man måste ha haft hamstrar en tid för att förstå deras sätt att vara stressad eller glad, men många har svårt att skilja på detta. Jag själv har haft hamstrar som har tyckt om bollen. Bollen kan t.ex. ha legat öppen på golvet och hamstern springer in i den och jag hinner knappt stänga innan dom for iväg. Glad

Men sen så har jag även haft hamstrar som springer, springer, springer och springer, tills dom lägger sig platt.  Jag hade en gång en hamster som la sig platt i bollen, som jag sedan la i buren och i ca 15 minuter försökte jag få liv i honom, han var så stressad att han blev som i chock. Han vaknade dock upp lite senare och gick och sov i sitt hus, men det var hemskt att se Ledsen

Så jag ber dig att inte använda den, då jag själv har stora och dåliga erfarenheter av dessa bollar.

Nu vet jag att många kommer säga åt mig att jag har fel, visst, tyck vad ni vill... Men då säger jag såhär: Tänk er själva om någon sätter er i en boll i 1 timme, och ni kommer inte ut. Hur hade ni reagerat och känt er då? Skämtar

Anmäl
2015-01-02 20:45 #4 av: [VampireGirlElvira]1

Mina dvärghamstrar (jag vet att det här är guldhamster.ifokus) var också stressade när dom var i en springboll.
Dom gjorde alla sina behov i dom springbollarna.
Och det var inte kul att städa upp efter dom heller.
Jag tog bort springbollarna och byggde en hage med hjälp av gamla videoband så att dom kunde springa på golvet istället.

Anmäl
2015-01-02 20:47 #5 av: Fiona1234

Vad bra! Det är mycket bättre med en hage Tummen upp

Anmäl
2015-01-02 21:47 #6 av: Cireea

Jag har ett par springbollar GladMina hamstrar tycker nu om dem men jag har haft en som inte alls uppskattade den och då fick den helt enkelt skippa den. 

Ett alternativ jag använder mig av  är att skaffa en boll som står på en ställning där det finns en extralucka med som det är stora hål i, då kan hamstern välja att gå in i den och även gå ut när den vill. 

Man ska verkligen läsa av hamstern så man vet om den trivs i bollen eller är stressad. Kan man inte avgöra om det är stress eller lycka så bör man inte använda bollen men vet man till 110% att hamstern inte är stressad i bollen ser jag inget problem med att använda den så länge det inte är det enda sättet de får vara ute på utan även i det fria utan bollen, såsom rasthagar eller i ett enskilt rum såsom badrum eller kök där de inte kan smita :) 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-01-02 23:05 #7 av: Trixie034

Men han går in i bollen själv! Och han vill till bollen hela tiden! Alla tycker olika! :) Ska skaffa en hage!

Anmäl
2015-01-02 23:20 #8 av: Whippet

Man gör ju själv som man vill alla kan inte tycka det samma, min hamster har också en boll som är i när jag städar buren, när jag tar ut honom brukar han få springa runt i en hage eller fritt jag gillar att variera det hela. 

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.