bur,inredning,tillbehör

Jul hos guldhamstern

2015-12-21 18:43 #0 av: Cireea

Nu börjar det närma sig jul och man vill kanske ge sin hamster något extra gott att äta, lite finare inredning och kanske lite glitter på utsidan av buren.

I denna artikel får ni lite tips kring mat och inredning till er guldhamster nu inför jul. Har ni egna tips får ni gärna dela med er av dessa bland kommentarerna.

Mat 

Många vill ge sin hamster något extra gott att äta och man kanske vill göra det lite extra fint för det är trots allt bara jul en gång om året. 

  • Ta en kokt potatis och dela den på hälften. Gröp ur den och fyll med något som din hamster gillar; exempelvis lite barnmat.

  • Gör egna "pepparkakor": Blanda mjöl och vatten tillsammans med riven morot, och lite nötter såsom solrosfrön och pumpafrön. Välj innehåll själv (men tänk på att enbart använda sånt som hamstrar får äta)

  • Gör ett eget julbord till den hamster genom att lägga upp varierad färskmat, tänk på att ta lite av varje så hamstern orkar äta upp det.

  • Om man vill kan man ge någon extra jordnöt (osaltad och gärna med skal på så de får jobba lite). 

  • Man kan även ge en bit torkad dadel, tänk dock på att inte ge någon större mängd då detta innehåller mycket druv- och fruktsocker.

Inredning

Man kanske vill ha något extra roligt i buren, kanske en julklapp? 

  • Smällkaramell: Ta en toarulle och lite julklappspapper för att sedan förvandla detta till en smällkaramell. Om man vill kan man stoppa något gott i toarullen. 

  • Julgran av kartong: Klipp ut två trianglar från en kartong. Klipp sedan ett jack i toppen på den ena triangeln och ett jack i botten på den andra triangeln. Sätt ihop de båda. (Notera att du inte bör limma fast färgad papper som det visas på bilden i länken då lim inte är bra för din hamster) 

  • Snö i buren: Nu menar jag självklart inte riktig snö utan man kan använda sig av bottenmaterialet Carefresh som finns i vitt. 

  • Klä en kartong med julklappspapper för att pynta till huset i buren.

Om man vill ha det lite juligt utanför buren kan man hänga upp lite glitter och kanske ställa ut någon tomte eller två i närheten. Man kan även dekorera med lite julbelysning utanpå buren. Tänk på att hamstern absolut inte ska kunna få tag på varken glittret eller belysningen. 

Bild: Majaa12

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-12-21 22:03 #1 av: Hamsternsara

Bra artikel! ;)

Anmäl
2016-08-28 15:46 #2 av: Catrin89

Toppen 👍🏻

Anmäl
2016-09-17 23:02 #3 av: IdaKerren

Så roliga tips! Nu kommer min hamster få en riktigt bra jul!

Anmäl
2016-09-18 16:47 #4 av: [Catrin891211]

Min med kommer få en mysig jul :D

Anmäl
2016-11-30 08:14 #5 av: Kex!

Har nyss gjort om buren till ett jul tema :3

// Lova

Medarbetare Hamster Ifokus 


Anmäl
2016-11-30 12:01 #6 av: Besthamster

Ett tips är att göra mjöllim om man vill limma fast färgat papper på granen, dock så måste ju pappret vara säkert. Alltså fri från gift osv :)

Anmäl