2015-02-09 12:59 #0 av: Tipsi3

Enkelt och roligt att göra: Hamstrarnas variant på kokosbollar!

Havregryn bollar (ca 6 st)

Ingredienser

3,5 msk vatten

3 msk havregryn

Fröblandning

Lite gottis (exempelvis drops, solros- eller pumpafrön, godis, jordnötter)

Du behöver

Mindre skål

Tallrik

Msk mått

Micro

Gör såhär

Blanda 2 msk av havregrynen och 3 msk av vattnet i en mindre skål tills havregrynen är mer eller mindre dränkta i vattnet, och blandningen är en enda sörja. Ställ sedan in skålen med sörjan i micron på full effekt i 30-40 sekunder (mer eller mindre beroende på micron) tills blandningen är någorlunda fast. Ta sedan ut skålen, rör runt lite och tillsätt sedan resterande mängd havregryn (1 msk) och vatten (0,5 msk,) och rör om. Ställ in skålen i micron igen i 10-15 sekunder, ta sedan ut och rör om. Då bör blandningen vara ganska fast, ungefär som havregrynsgröt. 

Gör iordning inför rullning nu! Ta en (platt, ej djup) tallrik och häll ett lager fröblandning i den, och ha gottiset redo nära dig. Ta sedan en klump av "gröten" och forma den rund, och stoppa in lite gott i bollen. Det är ganska kladdigt, och det kan ibland vara svårt att forma, men de behöver inte vara perfekta, så behåll tålamodet! Skämtar

När du format bollarna rullar du dom i fröblandningen på tallriken (blir lite rolig strösseleffekt) så att ett lager med frön lägger sig på bollen, och: Klar!

Cola fick vara den första att prova, och han hälsar att det var väldigt gott! Skrattar